Saturday 21 May 2011

κανονισμοί συμμετοχής UPDATE (2)

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 5Χ5

1) Οι ομάδες μιας και θέλουμε να ξεπερνάνε τις 32 (48), κάποιες από αυτές θα συμμετάσχουν ύστερα από κλήρωση σε Προκριματικό Γύρο. Ύστερα πάλι με κλήρωση θα προκύψουν 16 ζευγάρια και ο νικητής κάθε ζευγαριού θα περνάει στον επόμενο γύρο.
2) Οι ομάδες αποτελούνται από 5 παίχτες μέσα στο γήπεδο και απεριόριστες αλλαγές. Παίχτης που έχει αντικατασταθεί δικαιούται να ξαναμπεί στη διάρκεια το αγώνα (όπως στο μπάσκετ).
3) Κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει ένα αποκλειστικό όνομα το οποίο να μην παραπέμπει σε άλλη ομάδα και να μπερδεύει..Επίσης κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει όνομα το οποίο να μην θυμίζει κάτι άλλο εκτός από σπορ/παιχνίδι/αλάνα...'Η τέλοσπάντων να μην παραπέμπει κάπου πάρα πολύ συγκεκριμένα...
4) ΔΕΝ υπάρχουν διαιτητές. Σε περίπτωση διαφωνίας γίνεται σύνθεση των απόψεων των αντιπάλων πλευρών (ή αποφασίζει με συνέλευση το φιλοθεάμον κοινό)
5) Η διάρκεια κάθε αγώνα στον Προκριματικό Γύρο και στην Α’ Φάση είναι 12 λεπτά χωρίς ημίχρονο. Οι αγώνες στην Β’ Φάση & στους Προημιτελικούς θα είναι 15 λεπτά (και όποιος αντέξει). Οι ημιτελικοί και ο τελικός θα διαρκέσουν 20 λεπτά.
6) Φέτος τα τέρματα θα έχουν τις διαστάσεις των κανονικών 5Χ5 (3mX2m) τότε  οι κανόνες διαφοροποιούνται με πέρυσι.Πιάσιμο της μπάλας με τα χέρια από επιστροφή μπάλλας αμυντικού είναι φάουλ και εντός της "περιοχής" πέναλτυ.
7) Στα φάουλ υπάρχει κανονικά τείχος αποτελούμενο από έναν μόνο παίχτη στα 4 βήματα.
8) Η έναρξη του αγώνα γίνεται με ρίξιμο της μπάλας στο κέντρο και το «σκάσιμό» της για τρεις φορές (όπως στις αλάνες ρεεεεε). Οι ομάδες διαλέγουν υπό το πνεύμα της ομόνοιας μόνες τους σε ποια εστία θα αμύνονται/επιτίθενται. Δεν υπάρχουν φράγκα ούτε για να στρίψουμε κέρμα.
9) ΔΕΝ υπάρχουν οφσάιντ.
10) Το αράουτ εκτελείται κανονικά με τα χέρια (μόνο χέρια…).
11) Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αντιπάλων, η πρόκριση κρίνεται στα 3 πέναλτι. Μπορούν να χτυπήσουν πέναλτι μόνο όσοι έπαιζαν στη λήξη του αγώνα.
12) Ομάδα που δεν εμφανίζεται στην ώρα της ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ και η αντίπαλος προχωράει αυτόματα στον άλλο γύρο (με πίτα).Δεν γίνεται να υπάρχουν διευκολύνσεις για όσους πιθανόν εργάζονται ή κάτι άλλο. Γι΄αυτό και δικαιούνται οι ομάδες να έχουν πολλούς αναπληρωματικούς!
13) Αν υπάρχουν παίκτες από μία ομάδα αλλά δε συμπληρώνουν 5άδα δικαιούνται να παίξουν (αν τολμάνε) ή ακόμα και να πάρουν παίχτες εκείνη τη στιγμή από το κοινό. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση παιχτών (ΝΑΙ στις μετακινήσεις των οπαδών),από μια ομάδα σε άλλη...
14) Είναι καλό αλλά όχι απαραίτητο να υπάρχουν ευφάνταστες κοινές εμφανίσεις και ατμόσφαιρα κερκίδας από τους συμπαθούντες.
15) Γίνονται ΦΥΣΙΚΑ δεκτές ομάδες αποτελούμενες από γυναίκες, αλλά και μεικτές ομάδες! 
16) Eπαγγελματίες και παίχτες με δελτία,καλό είναι να ξανασκεφτούν γιατί και πώς θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα (κυρίως) οπαδικό  φεστιβάλ.Καλό θα είναι συμπεριφορές που ανήκουν σε επίσημους επαγγελματικούς ή ερασιτεχνικούς αγώνες (π.χ. φωνές σε συμπαίκτες, υπερβάλλων ζήλος) να μην εκδηλωθούν και στο φεστιβάλ μας. Για μας αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι και η φάση του και όχι ο αγώνας και το αποτέλεσμά του.
17) Η νικήτρια ομάδα θα παραλάβει το βαρύτιμο τρόπαιο μόλις τελειώσει ο τελικός. Ομάδα που παίρνει το τρόπαιο 3 φορές το κρατάει.
18) Οι χαμένοι τα παίρνουν όλα...

Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο, ώστε η γραμματεία να μπορεί κάθε στιγμή να έρχεται σε επαφή μαζί του, ακόμη καλύτερα αν διαθέτει και αριθμό κινητού τηλεφώνου (στείλτε μας έναν αριθμό επικοινωνίας στο mail μαζί με το όνομα του κατόχου και το όνομα της ομάδας)…

Όλες οι ομάδες θα πρέπει το αργότερο να είναι την Παρασκευή στις 18:00 στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, στον Λόφο του Στρέφη ώστε να γνωρίζουν το πρόγραμμα.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ 3X3

1) Με κλήρωση θα προκύψουν 16 ζευγάρια και ο νικητής κάθε ζευγαριού θα περνάει στον επόμενο γύρο,μιας και στοχεύουμε σε 32 ομάδες...
2) Οι ομάδες αποτελούνται από 3 παίχτες μέσα στο γήπεδο και απεριόριστες αλλαγές. Παίχτης που έχει αντικατασταθεί δικαιούται να ξαναμπεί στη διάρκεια το αγώνα.
3) Κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει ένα αποκλειστικό όνομα το οποίο να μην παραπέμπει σε άλλη ομάδα και να μπερδεύει..Επίσης κάθε ομάδα θα πρέπει να έχει όνομα το οποίο να μην θυμίζει κάτι άλλο εκτός από σπορ/παιχνίδι/αλάνα... 'Η τέλοσπάντων να μην παραπέμπει κάπου πάρα πολύ συγκεκριμένα...
4) ΔΕΝ υπάρχουν διαιτητές. Σε περίπτωση διαφωνίας γίνεται σύνθεση των απόψεων των αντιπάλων πλευρών (ή αποφασίζει με συνέλευση το φιλοθεάμον κοινό). Γενικά, συστήνεται το “physical game” και οι σωματικές επαφές (αλλά με μια αυτοσυγκράτηση σε αγκώνες & γόνατα).
5) Η διάρκεια κάθε αγώνα μετριέται σύμφωνα με τους πόντους που θα επιτύχει η νικήτρια ομάδα! Στον Προκριματικό Γύρο και στην Α’ φάση έως τους 11 πόντους, στους προημιτελικούς στους 13, στους Ημιτελικούς έως 15 και στον Τελικό έως τους 21, ασχέτως διαφοράς (έστω και με 1 πόντο διαφορά).
6) Η έναρξη του αγώνα θα γίνεται :
• Στην Α’ φάση η ομάδα που βγήκε πρώτη από την κλήρωση,κάθε ζευγαριού, θα προτείνει σουτ κι η αντίπαλη θα εκτελεί κι αυτή. Όποια το βάλει θα έχει την πρώτη επίθεση («μπει, μπει»).
• Στις υπόλοιπες φάσεις, η ομάδα από τις 2 που θα έχει το καλύτερο ρεκόρ πόντων θα προτείνει σουτ και όποια ομάδα επιλέξει να εκτελέσει το σουτ και το πετύχει θα έχει την 1η επίθεση, αλλιώς αν το χάσει η επίθεση πάει στην αντίπαλη («μπει δε μπει»).
Η επίθεση θα ξεκινάει πάντα έξω από τα 6,25...
7) Ομάδα που δεν εμφανίζεται στην ώρα της ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ και η αντίπαλος προχωράει αυτόματα στον άλλο γύρο (με πίτα).Σεβασμός στους αντιπάλους και στην όλη φάση.
8) Αν υπάρχουν παίκτες από μία ομάδα αλλά δε συμπληρώνουν 3άδα δικαιούνται να παίξουν (αν τολμάνε) ή ακόμα και να πάρουν παίχτες εκείνη τη στιγμη από το κοινό.Εκτός κι αν η αντίπαλη θέλει να επιδείξει πνεύμα αλτρουισμού και fair play κι αποσύρει παίχτη. Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση παιχτών (ΝΑΙ στις μετακινήσεις των οπαδών),από μια ομάδα σε άλλη...
9) Είναι καλό αλλά όχι απαραίτητο να υπάρχουν ευφάνταστες κοινές εμφανίσεις και ατμόσφαιρα κερκίδας από τους συμπαθούντες.
10) Γίνονται ΦΥΣΙΚΑ δεκτές ομάδες αποτελούμενες από γυναίκες, αλλά και μεικτές ομάδες! 
11) Eπαγγελματίες και παίχτες με δελτία,καλό είναι να ξανασκεφτούν γιατί και πώς θέλουν να συμμετάσχουν σε ένα (κυρίως) οπαδικό  φεστιβάλ.Καλό θα είναι συμπεριφορές που ανήκουν σε επίσημους επαγγελματικούς ή ερασιτεχνικούς αγώνες (π.χ. φωνές σε συμπαίκτες, υπερβάλλων ζήλος) να μην εκδηλωθούν και στο φεστιβάλ μας. Για μας αυτό που προέχει είναι το παιχνίδι και η φάση του και όχι ο αγώνας και το αποτέλεσμά του.
12) Η νικήτρια ομάδα θα παραλάβει το βαρύτιμο τρόπαιο μόλις τελειώσει ο τελικός. Ομάδα που παίρνει το τρόπαιο 3 φορές το κρατάει.
13) Οι χαμένοι τα παίρνουν όλα...


Κάθε ομάδα θα πρέπει να ορίσει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο, ώστε η γραμματεία να μπορεί κάθε στιγμή να έρχεται σε επαφή μαζί του, ακόμη καλύτερα αν διαθέτει και συσκευή κινητού τηλεφώνου (στείλτε μας έναν αριθμό επικοινωνίας στο mail μαζί με το όνομα του κατόχου και το όνομα της ομάδας)… Όλες οι ομάδες θα πρέπει το αργότερο να είναι στις 18:00 στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ, στον Λόφο του Στρέφη ώστε να γνωρίζουν το πρόγραμμα (και τυχόν μετατοπίσεις σε ώρα έναρξης των αγώνων το Σάββατο αλλά και την Κυριακή).

9 comments:

 1. παίδες, δυστυχώς κάποιες ενστάσεις που είχαν ακουστεί πέρσι για τους κανόνες όπως απεριόριστες αλλαγές, συμμετοχή επαγγελματιών κλπ δεν εισακούστηκαν.γιατί άραγε;

  ReplyDelete
 2. "Δεν επιτρέπεται η μετακίνηση παιχτών (ΝΑΙ στις μετακινήσεις των οπαδών),από μια ομάδα σε άλλη..."

  Το άνωθεν δεν αρκεί;
  Για στείλε μας ένα email τυπικό κι επώνυμο,να το διαβάσουμε και να το λάβουμε στα σοβαρά. Δε νομίζουμε πως ενθαρρύνουμε όλα όσα αναφέρεις.Αν πρέπει να γράψουμε μέχρι και ξεχωριστό χωρίο {sic!} στους κανονισμούς θα το κάνουμε...

  ReplyDelete
 3. mia xara einai oi kanonismoi re paidia, an 3erete podosfero kai 8elete na nikisete dn xreiazonte polla mpla mpla ... Alla fetos 8a einai poio diskola ta pragmata na to xete ipopsin sas !

  ReplyDelete
 4. ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΛΕΟΝ ΤΟ 3ΠΟΝΤΟ 6,75?ΑΑΑΑΑΧΧΑΧΑ...ΘΑ ΧΕΙ ΦΕΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ?ΠΕΡΥΣΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΡΟΣ ΛΟΚΟΣ...

  ReplyDelete
 5. re paidia na rwthsw mexrh pote mporoume na dhlosoum sumetoxh..?

  ReplyDelete
 6. Οι συμμετοχές είναι μέχρι την Κυριακή αλλά τελικά οι ομάδες για το 5χ5 έχουν συμπληρωθεί.

  Μένουν ακόμα κάποιες λίγες θέσεις για το μπάσκετ. Αν ψήνεστε, δηλώστε 3χ3.

  ReplyDelete
 7. Αν η ΕΟΚ (η ομοσπονδία μπάσκετ δηλαδή) έχει φροντίσει να αλλάξει την γραμμή του 3πόντου,προφανώς και θα είναι στα 6:75!
  Αλλιώς oldschool

  ReplyDelete
 8. mpala 5x5 de mporoume na dilosoume allo?

  ReplyDelete
 9. 3 μέρες μετά την τυπική λήξη των συμμετοχών;

  Έρχεστε για την καυλάντα

  ReplyDelete